Hi, ik ben Sophie
En ik hou niet van heilige huisjes
De klik-en-bestel-cultuur is veel te aanwezig in de interieurwereld. Alles moet nieuw – en in 1x perfect. Het zorgt ervoor dat wat je hebt, niet op waarde schat – en dat je niet lief bent voor je spullen. De impact hiervan op het milieu én je portemonnee is groot.
Ik vind het belangrijk om dingen beter te doen met elkaar – en daarvoor moet je het lef hebben om ‘zo doen we dat nou eenmaal’ ter discussie te stellen.
Tegen de heilige huisjes trappen dus.
Meestal hoef je geen muur te doorbreken - maar je gedachtenpatroon.
Stuk overzichtelijker.
De enige trend waarin ik heilig geloof is slow decoration
Een interieur krijgt pas echt karakter als je het de tijd geeft om (met je mee) te groeien. Geen trends volgen, wel je hart. Zo wordt je huis een plek vol gespaarde herinneringen, aan elkaar gevlochten met de juiste kleuren, materialen en meubels.
Ik werk graag met dat wat er al is. Om je te laten zien dat je met minimale middelen ook hemels resultaat kunt bereiken. Dus heb je een oerlelijke keuken of badkamer en denk je dat je moet verbouwen? Wacht even met het uitgeven van een fortuin - ik weet zeker dat er meer behapbare manieren zijn om het weer te laten sprankelen.
Want meestal hoef je geen muur te doorbreken - maar je gedachtepatroon. Stuk overzichtelijker.
Ik geloof niet dat je altijd een volledig plan nodig hebt voor een mooi huis.
Wel dat je in beweging moet komen – en daar help ik mensen mee.
Groeiend van advocaat naar interieuradviseur
Ik werk (en ben) anders door mijn achtergrond. Als advocaat moest ik rechters en wederpartijen overtuigen. Als adviseur en manager in de overheid waren het ministers. Ik bracht soms 10+ partijen samen met allemaal duuzend redenen om iets niet te willen. En hielp ze om het tóch samen te gaan doen. Tof? Ja. En toch lekte er een berg energie weg. Die ik wél kreeg als ik ‘s avonds bezig was met interieurprojecten voor vrienden: mijn moeiteloze obsessie.
Specialiteit van het huis: restylen van je gedachten
Tijdens mijn werk als manager en adviseur voor overheidsinstanties was één ding echt belangrijk. Goed kijken en luisteren – en begrijpen wat mensen nodig hebben om samen een goed besluit te nemen. Dat pas ik ook toe in mijn interieuradviezen. Niet alleen hulp met je huis, maar ook met het restylen van je gedachten. Door de vraag achter de vraag te stellen, zie ik wat er onder de oppervlakte speelt, zodat ik je kan helpen met de oorzaak – niet alleen het symptoom.
Vage shizzle? Nee joh. Ik ben rechtdoorzee: praktischer vind je het niet. Met alle warmte en liefde creëer ik overzicht in je spaghettihoofd, waardoor jij jezelf niet meer klem denkt à la: ‘Holy shit nu wordt het zo groot, ik wil dit helemaal niet, nu ga ik onder een dekentje liggen en me verstoppen en ik doe helemaal niks’, maar in beweging komt.
Reviews
Mijn interieurstijl? Totaal niet belangrijk. Het is jouw huis
Als we eraan werken om jouw huis beter te maken, sta jij centraal. Niet ik. Maar omdat ik vooral mezelf meeneem, is het wel zo eerlijk om te zeggen: voor 50 shades of beige in je huis kun je beter een ander vragen.
Wat je wel in je huis gaat terugvinden:
Jezelf
De dingen waar je blij van wordt
Tweedehands vondsten in plaats van alles nieuw
Mogelijkheden en denkkracht om het zelf te doen
Biophilic design. Ik ontwerp met oog voor de wetten van de natuur, zodat jij je veilig en geborgen voelt
Ook ben ik goed met Marktplaats. Je krijgt al mijn geheimen als we samenwerken.
Interieur fun fact:
Hoe mooi ik geometrische printjes ook vind:
ik raak volslagen overprikkeld van die dansende patronen.
Doe gewoon waar je zin in hebt
Mijn drijfveer in het leven is doen waar je zin in hebt – niet trends volgen en dingen doen die ‘zo horen’.
Doe waar je energie van krijgt, en dan gaan anderen dat ook doen. Dan wordt de wereld zoveel leuker.
Waar heb jij zin in? En waarom zou je dat niet gewoon doen in je interieur? Ik ben er oprecht benieuwd naar.
Bellen? Doe nou maar.